Er din bolig i balance ?

Der har været en tendens i mange år at nye huse bliver opført i kolde materialer som metal, beton og overflader, der er holdt i grå, sorte og hvide farver samt store vinduespartier,
Det kan være rigtig smukt, elegant og flot, men boligerne kan også komme til at virke kolde, sterile og upersonlige. Og det kan være svært at få en hyggelig og varm stemning ind i boligen, hvis man ikke er bevidst om det.

Som f.eks. i dette køkken her – døm selv – er det hyggeligt og varmt?

Køkkenet her er efter min mening lidt i ubalance – der mangler lidt varme, hygge og liv.

Det kan betyde at man ikke trives så godt i boligen, og det smitter af på ens humør. Boligen skulle jo gerne være den der dejlige base, hvor man bliver kærligt omfavnet og at boligen giver en ro, velvære og overskud.

Men hvad kan man så gøre?

For at skabe balance kan man tage udgangspunkt i nogle af de principper, som anvendes i Skandinaviske Feng Shui, hvor man ligesom ”efterligner” naturen dvs. tilfører farver og elementer der mangler i et rum og som findes i naturen. Det kan godt virke lidt abstrakt, men det er egentlig nogle ret enkle principper, som er baseret på sund fornuft samtidig med at der er fokus på æstetik. Principperne anvender jeg selv i både min egen bolig og i forbindelse med indretningsopgaver.

I et rum med overvejende grå, hvide og sorte farver og kolde materialer ville jeg f.eks. supplere med nogle store planter, især hvis der ikke er trægulve, derudover bløde tekstiler, tilbehør i jordfarveskalaen, måske male en vægflade i en spændende farve for at give lidt kontrast, samt give rummet et tvist af liv og energi med smuk belysning, stearinlys, tilbehør i form af farverige bøger, viskestykker eller smuk keramik, som det er gjort i køkkenet jf. foto. Det er bare nogle ideer til, hvad man kan gøre. Der er mange måder at løse ubalance på i et rum, og det behøver ikke betyde den store investering for at forandre et trist og koldt rum.

På billederne nedenunder er efter min mening mere i balance – hvad tænker du ?

Har du lyst til at lære principperne i skandinavisk Feng Shui bedre at kende, kan du læse mere om dem i min bog ”Boost dit liv med Skandinavisk Feng Shui”, der kan købes på Saxo.com eller tilmelde dig et af mine forløb, hvor du kan få lavet din egen personlige designplan (”køreplan”) for din bolig.

De kærligste kreative tanker

Charlotte

Indretning, der skaber livsglæde og energi
charlottebruland.dk