Provencalsk charme – dejligt landsted får nyt liv

Hej kære læsere

Jeg har for nylig haft en super spændende indretningsopgave, som jeg gerne vil dele med jer.

En frisk dame ringer til mig og fortæller, at hun er utilfreds med sin bolig. Problemstillingen lyder:
– kun få rum anvendes (på trods af et boligareal på over 150 m2)
– hun mangler lysten til at invitere gæster
– boligen stemmer ikke overens med hendes boligstil
– boligen, og dermed energien, har stået helt stille i mange år

Kunden har en særlig svaghed for engelsk og fransk landstil, og ønsker at hendes bolig fik denne stil. Og hvor var det dog fedt at blive mindet om, hvor smuk og charmerende fransk stil er!

Besøget på landstedet var meget positivt – det bød på en masse dejlig natur og fantastiske rammer til at skabe den stil, som kunden ønskede sig; sprossevinduer, fint gulv og gamle døre. Flere af møblerne passede allerede til stilen; boligen gemte både på gamle vitrineskabe og blomstrede sofaer og lænestole.


Nogle enkelte farisæere skabte dog ubalance i stuen; kolde italienske spisebordstole med rødligt betræk, der lå langt fra den franske stil, tunge grønne gardiner, der lukkede alt dagslyset ude, og nogle stigereoler fyldt med bøger, der ikke ligefrem gav den ønskede stemning.

Men der var ingen tvivl om, at boligen med få udskiftninger og enkelte løsninger vil kunne blive et meget smukt og indbydende hjem, og vi blev da også hurtigt enige om, hvordan denne indretningsopgave kunne løses.

I et af hendes udhuse fandt vi smukke gamle stole og borde fra det engelske Hepplewhite i mørkt træ. For at opnå den lette, lyse stil besluttede vi at møblerne skulle males i en cremet hvid farve som sættet på billedet her (der er af samme model).

I køkkenet var det nødvendigt med en lidt større forandring. Jeg foreslog, at hun kunne fjerne overskabene og erstatte dem med hylder foruden at male køkkenskabene i en smuk gråblå farve med nye greb. Løsningen indebar desuden en ny, lys træbordplade, tallerkenrække med hendes smukke service samt at tilføre hyggelig stemning med puder, blomster og lidt maling i spiseområdet, hvilket blev positivt modtaget.

Kunden fik undervejs gode råd om møbler, der kun stod i vejen samt forslag til, hvordan soveværelset kunne få samme stil med meget få virkemidler.Med en forholdsvis lille investering kan kundens bolig nu blive et hjem, som hun kan glæde sig over hver dag samtidig med, at det giver hende mere energi og livsglæde.

Ideer skal nu udmøntes, men planen er lagt. Jeg glæder mig til at se det endelige resultat og vil, såfremt kunden ønsker det, dele det med jer.

Savner du selv en anden stil end den du har i din bolig, eller savner du mere livsglæde og energi, så brug boligen som redskab. Denne kundeopgave bestod af et 2 timers besøg med sparring – en ‘her-og-nu’-rådgivning -, med en efterfølgende fremsending af indretningsforslag og inspirationsark samt løbende rådgivning i processen med opfølgende besøg.

Du kan finde mere inspiration her på bloggen, på facebook eller du kan kigge på de forskellige indretningsforløb, jeg tilbyder på www.charlottebruland.dk. Særlige tilbud, uddybende indretningstips, miniguides, osv. finder du som læser i mit nyhedsbrev (tilmeldes på nævnte hjemmesiden eller på facebook). Billederne i indlæg er inspirationsbilleder kilde: pinterest, egne foto