Skab liv i din bolig – lær at eksperimentére med ildelementet

Ildelementet, ja hvad er det nu lige det er for noget?
Ildelementet er et af de 5 elementer, som man i Skandinavisk Feng Shui*, ser som naturens elementer. Ildelementet er noget man kan tilføre boligen i form af farver, materialer og ting – og kan ses som et redskab i den bevidste indretning, Skandinavisk Feng Shui gør brug af. Og bevidst indretning er nemlig vejen frem (hvis du altså spørger mig), for netop her er der mulighed for at skabe den velvære og trivsel, som du og jeg, og dem omkring os, fortjener. Derfor er anvendelsen af de fem elementer – og især det at tilføre den rette mængde ildelement – også et af mine vigtigste fokusområder, når jeg laver indretningsopgaver.

Ildelementet udgør farver og ting, der bidrager til liv og aktivitet. Det er repræsenteret i:
– Farver i rødlige nuancer samt lilla, koral, orange og skarp gul
– Levende ild og elektrisk lys
– Materialerne uld, læder, skind
– Billeder af mennesker og dyr
– Mennesker og dyr

Det vil altså sige, at hvis noget af ovennævnte anvendes i boligen, tilføres der også ildelement, som så skaber liv i boligen.

Ildelementet er det kraftigste element af dem alle og bør derfor doseres i rette mængder. Og netop mængden afhænger af flere ting; blandt andet hvilket rum, der skal tilføres ildelement i, og ens egen lyst til – og behov for – dette powerfulde element.

Så er din stue lidt kedelig og dit køkken lidt trist, er det oplagt at eksperimentere med ildelementet og mærke dennes effekt. Alle de steder, hvor du savner lidt liv og aktivitet, kan oplevelsen af rummet ændres fra trist og gråt til interessant og dynamisk ved blot at male en enkelt væg.

Billedet ovenover er et eksempel på, hvordan et kontor kan få et frisk udtryk ved blot at male en smuk koralfarve på væggen og dernæst dekorere med fotos og udklip op af mennesker.

Når det kommer til vægfarve, er det dog vigtigt at huske på, hvor dominerende en malet vægflade kan være i et rum samt hvor stor en effekt det element, vægfarven præsenterer, vil have. Større vægflader og genstande skal derfor helst holdes i blandingsfarver – herunder de forskellige toner af hver ildfarve, da det afspejler de farver, som forekommer i naturen i form af f.eks. blomstrende lyng, koral, lavendel og lignende. En kraftig postkasserød er ikke så udbredt i naturen, og den kan derfor ofte virke for kunstig og stressende, hvis den fylder for meget i en bolig.

Ildelementet kan selvfølgelig også inddrages i hjemmet på andre og mere diskrete måder. Det kunne f.eks. bestå i et par lyselilla puder i sofaen, et skindtæppe på stolene ved spisebordet eller en frisk buket blomster.
Som du nok har fået fornemmelsen af, er ildelementet ofte repræsenteret i ting og genstande, der skaber meget fokus omkring sig, og som man bliver draget af – blomster, friske farver, mennesker, med videre. Derfor kan man bruge ildelementet bevidst i indretningen, så man f.eks. kan skabe opmærksomhed der, hvor man ønsker, at der skal være opmærksomhed – og omvendt kan man fjerne opmærksomheden fra f.eks. et rodet hjørne ved at tilføre ildelement et andet sted i rummet.

Belysning, dagslys og levende lys er ligeledes i kategorien og det er heller ikke svært at mærke den energi, der fremkommer, når der er lys til stede – hvad enten det er i form af elektrisk lys, levende lys eller sollys.

Fotos af mennesker og dyr repræsenterer tilmed ildelementet, og man kan med fordel lave et fotogalleri på en væg, hvor man ønsker opmærksomhed. Denne tiltrækningskraft, der opstår når vi kigger på mennesker, er noget helt naturligt, og du kender det måske fra når du går på gaden og ser to restauranter; én mennesketom og én med en håndfuld mennesker. I et sådant tilfælde, bliver man oftest tiltrukket af restauranten med mennesker i.

Det samme gælder for dyr, og derfor giver det også god mening at skind og læder er i samme kategori – selvom det har lavere effekt end levende mennesker og dyr.

Er du nysgerrig efter at vide mere – om både ildelementer, de fire andre elementer (jord, vand, træ og metal), Skandinavisk Feng Shui og det at trække naturen ind i boligen, kan du få mere inspiration i min første e-bog “Boost dit liv – med Skandinavisk Feng Shui”, der udkommer her i september 2017. Du kan allerede nu få opdateringer omkring e-bogen ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev her.

Super god dag til jer alle

Kærlig hilsen
Charlotte

*Skandinavisk Feng Shui er en nyere model af klassisk Feng Shui, der er tilpasset de danske/skandinaviske forhold, og som er renset for alt overnaturligt hokus pokus.

Billeder: Egne, købte, Pinterest og Unsplash.com.