Din bolig er et spejl af dig selv <3

Hvad fortæller din bolig om dig? At du er kontrolleret, kreativ, har rod i dit liv, struktureret, mangler energi, ekstrovert, introvert, farverig, savner glæde, er impulsiv, sanselig eller ……..

Ja, det kan være ret provokerende – og nogle vil også tænke at det da lyder for mærkeligt at skrive at boligen er et spejl af ens liv. Det synes jeg i hvert fald selv det var, da jeg hørte det første gang, men ved nærmere eftertanke kunne jeg godt se nogle sammenhænge. TV – programmet ”Kender du typen” understøtter også tanken, for her bruger de netop boligen til at spore sig ind på, hvem der bor i det besøgte hjem.

Man kan selvfølgelig ikke generalisere, men jeg synes det er sjovt når man begynder at lære at spotte nogle sammenhænge mellem boligens udtryk, ens egne og andre personers levemåder. Her er et par eksempler;

Er din bolig holdt i sorte og hvide nuancer, hårde materialer og total orden ? Så kan du spørge dig selv om du er meget i kontrol, skal alt helst være nøje planlagt og er der ikke plads til så meget impulsivitet i dit liv?

eller har du et hjem, hvor der er aktiv rod, farver og mange personlige ting ? så lever du måske mere fra dag til dag, er lidt mere loose i det og har ikke på samme måde et behov for at der skal være styr på tingene.

Boliger, hvor der gennemgående er meget rod – både aktivt og passivt –, og ingen orden kan afspejle et kaotisk liv og sind, hvor kontrollen er sluppet mere eller mindre.

eller boliger, hvor alt er tillukket, hvor der ingen blomster og liv er, osv. kan betyde at de personer der bor der, helst vil være i fred og ro eller at de savner glæde og energi,

Lever du derimod i en meget farverig bolig med sjove finurlige genstande, så er du nok til fest, sjov og lever et udadvendt og kreativt liv.

og igen er der andre der lever et mere sanseligt liv, dyrker fordybelse, stilhed og meditation. Det vil formodentlig komme til udtryk ved at boligen er præget af naturens elementer, bløde og sanselige ting og afdæmpet farver.

Kilde: egne fotos, pexels, pinterest

Jeg kan selv se hvordan min bolig har ændret sig i takt med at jeg har ændret mig, hvor jeg tidligere levede mere i kontrol end i dag. Min bolig er nu mere farverig, mere feminin med blødere materialer og samtidig præget af at jeg i dag er bevidst omkring hvilke ting, der giver mig mere glæde.

Måske kan du også, når du kigger tilbage, se hvordan du har forandret din indretningsstil med årene i takt med din udvikling.

Ud over at være bevidst om at boligen afspejler, hvilken “type” man er, synes jeg det er super spændende og interessant at man kan bruge boligen som redskab til at komme videre i sin personlige udvikling samt åbne op for ny energi og livsglæde. Denne tilgang til forandring kan naturligvis ikke stå alene, men det kan være en katalysator eller et sted hvor du kan manifestere dine ønsker og drømme.

Skulle du have lyst til at vide mere om bevidst indretning, om hvordan du kan bruge din bolig i din personlige udvikling, eller bare lære om farverne og naturens elementers påvirkning af dig, så kan du læse mere på min hjemmeside eller i min nye e-bog ”Boost dit liv”. klik her

Ha’ en super god søndag <3 Bedste hilsner Charlotte