Sundhed er ikke kun motion og kost – men også hvad du indtager gennem dine øjne <3

Sundhed er ikke kun motion og kost, det er i lige så høj grad hvad du indtager gennem dine øjne.

Omgiver du dig med ting, som giver dig glæde, velvære og et smil på læben? Tillader du dig selv lidt luksus og giver dig tid til at nyde de smukke ting omkring dig ? Boligen er et oplagt sted at bruge til at booste dit liv og din sundhed uden den store investering <3

Det lyder måske lidt overdrevet, at det skulle have den store betydning, men vores omgivelser påvirker os kontant bevidst og ubevidst. Vi oplever verden gennem vores sanser, således har ydre rum herunder din bolig indflydelse på den måde du tænker, handler og opfører dig på.


Det som sker er, at nervesystemet påvirkes af sansesystemet. Omgivelserne sender beskeder via vores sanser (øjne), op til hjernen og videre til nervesystemet og det udløser reaktioner i kroppen, som giver os velvære eller det modsatte.

Det som du selv kan gøre er, at tilføre din bolig sanselige og smukke elementer for at give den hygge og varme. Det vil være med til at give dig en dejlig følelse i kroppen, især her i den kolde tid, hvor dagslyset er begrænset og farverne udenfor er grå og triste.


Jeg er selv meget bevidst om, hvad jeg omgiver mig med. Jeg stimulerer mine sanser ved bl.a.;

• at friske min bolig op med farverige tulipaner og bomuldsblomster i smukke vaser,

• at skabe dejlige minder ved store fotos i rammer fra rejser med familien, og skabe vision- / dreamboard,

• at stimulere mine sanser med flydende håndsæbe og håndlavet sæbe med de skønneste dufte i badeværelset,

• at indrette med dejlige bløde håndklæder, hyggelige tæpper, puder og skind,

• at anrette bakke ned duftende krydderurter, smukt saltkar, god olivenolie og balsamico i køkkenet,

• at stille skåle frem med farverige frugter og grønsager, som samtidig oser af sundhed,

• at lave stilleben af unikke glasvaser, keramikskåle, sjove nips gerne fra genbrug,

• at bruge store keramikkrus til en varm kop te, kaffe eller kakao.

Som du ved giver lys energi, så indret med masser af stearinlys i dine yndlingsfarver, levende ild i brændeovnen/ biopejsen, lyskæder, og evt. nogle sjove lamper. Jeg har lige investeret i en lysterapilampe for at få tilført ekstra “dagslys”, og derigennem få mere energi. Lyset bliver optaget gennem ens øjne, som giver hjernen besked om at der skal produceres mere serotonin. Et stof som regulerer vores humør. Jeg nyder at bruge den hver dag, og jeg synes at jeg kan mærke en forskel.

Udover din følesans og synssans, er det godt at stimulere høresansen med blid dæmpet musik – det giver stemning, nydelse og kan give dig fornyet energi og glæde.

Er du interesseret i at lære mere om indretningsprincipper, der fokuserer på hvordan de forskellige farver, materialer og omgivelser påvirker vores krop og psyke så kig mere på www. charlottebruland.dk eller invester i bogen ”Boost dit liv – med skandinavisk Feng Shui”. Bogen kan købes her

Kilde; egne fotos, pixabay, pinterest

Det var lige et lille pip fra mig, du må have en skøn dag <3 Bedste hilsner Charlotte