Yoga retreat i Goa – bevidst indretning med fokus på indre ro

Kan man bruge et yoga retreat i Goa til at få inspiration til vores vestlige indretning og boligstil? Ja, det spørgsmål stillede jeg mig selv for knap 3 uger siden. Jeg blev grebet af tanken om at studere stedet og indretningen for at finde svaret på, hvorfor dette sted har sådan en fantastisk indvirkning på én og om man kan brugen den viden til nogle indretningsprincipper i Danmark. Denne indsigt og oplevelse vil jeg gerne dele med jer.

Når man ankommer til Yoga Retreat Village går man totalt ned i gear, ens skuldre sænker sig, man slapper af, taler lavere og går langsommere. Stedet er opført i tropisk klima, 35 grader i februar måned, man fornemmer junglen med palmer, bregner og bambus overalt samt et rigt fugle- og dyreliv, der tilsammen bidrager til en helt speciel atmosfære.

Meget fascinerende at opleve denne kontrast, efter at have kørt i taxi i hæsblæsende indisk eftermiddagstrafik i 1 1/2 time fra lufthavnen til dette paradis.

Filosofien for Yoga Retreat Village er at personalet sørger for at man bliver taget kærligt af (embraced), så man glemmer ens fortravlede hverdag og kan bruge tiden til at finde ens indre ro. Endvidere er der stor fokus på afslapning, motion i form af yoga, ayurvetiske behandlinger, sund kost bestående af dejlig vegansk mad, og drikke som masala og ingefær te samt friskpresset juice. Det betyder også at der begrænset brug af mobil, og computer og kun wifi i en lille reception.

Men hvad er det, udover de nævnte elementer, som får en til at føle denne afslappethed og ro ?. Her er jeg overbevist om at at en del af svaret ligger i valget af materialer og farvesammensætning i indretningen.

Alt interiør var stort set holdt i jordfarveskalaen, mørkebrune farver, som netop giver følelsen af tryghed og skaber jordforbindelse og dermed får en til at slappe af. Dette interiør kombineret med en masse beplantning, der stimulerer en, og giver en følelse af healing og ro.

Endvidere er stedet omgivet af bløde lounge møbler, der lægger op til uformel stemning.

Alt i alt en meget dejlig fin balance på dette retreat.

Jeg tænker sagtens man kan overføre nogle af principperne fra stedet til boliger i Danmark. Har man brug for mere afslapning og ro, kan man vælge at male en vægflade i en farve indenfor jordfarveskalaen, eller lægge et brunt tæppe på gulvet, som kan give samme effekt.

Tendensen i boligindretning lige nu går også i retningen af mere varme og hygge ind i boligerne i form af farver og materialer suppleret med store grønne planter fremfor den sort/hvide stil, der har præget de sidste mange år.

Den sort/hvide stil kan til tider få et rum til at føles mere koldt, hårdt og upersonligt og det påvirker os mentalt at opholde os i den type miljø. Så det er en god idé at være bevidst om, hvordan farver påvirker os, så man dermed selv har indflydelse på vores velvære, glæde og energiniveau.

Principperne med brugen af jordfarver, beplantning og træelementer bruger man allerede på cafeer og restauranter i danmark netop for at skabe en hyggelig og afslappede atmosfære, som bl.a her på Jacobsen Bar i Kastrup lufthavn, hvor jeg fik en dejlig cafe latté som afslutning på denne smukke rejse.

Jeg håber du er blevet lidt inspireret til at skabe din bolig med fokus på indre ro og afslapning og hvis du kunne tænke dig at vide mere om farver og de 5 elementernes påvirkning på os, kan du læse mere emnet på charlottebruland.dk

Namaste 😉

Rigtig god dag Charlotte