Balsam for krop og sjæl – find ro og glæde i naturbilleder <3

Er du langt fra havet til hverdag, og elsker du havet ligeså meget som mig, så er her et råd til hverdagen ! Jeg drømmer om at bo ved vandet, og være lidt tættere på det end den lille sø vi har i baghaven. Søen er smuk og jeg nyder at kigge på den, men for mig betyder havet noget helt specielt. Jeg er vokset op ved vandet og har sejlet helt fra jeg lille, så jeg har ligesom fået havet ind med modermælken. Jeg kan sidde i timer og kigge ud over havet, så det er en meditativ oplevelse for mig.

Som situationen er nu, må jeg nøjes og bare nyde de øjeblikke og mødet med havet, når jeg holder weekend og ferie ved vandet. Dog har jeg fundet ud af hvordan jeg kan få havet ind i mit liv alligevel og i hverdagen – nemlig ved at få forstørret nogle fotos fra nogle af vores fantastiske ture.

Mindfulroom.dk

Jeg blev voldsomt overrasket over, hvor stor en effekt et billede af en strand kan have. Jeg er meget visuel anlagt, men hold nu op – jeg har fået de her skønne billede fra vores sidste vandretur til Møns Klint forstørret til A3 størrelse. Jeg nyder at kigge på billederne, og får serveret en dejlig følelse, fornemmelse og de sender mine tankerne tilbage til de smukke sommerdage i juli måned, hvor vi vandrede, nød friheden, og roen. De dage hvor vi bare kiggede ud i horisonten, helt uendelig og studerede den fascinerende horisont hvor havet og himlen mødes.

Ud over havet er skoven også et fantastisk sted at befinde sig, som i den bøgeskov, da vi vandrede igennem skoven ved Møns klint. Der var nogle helt unikke gangstier, smukke trætrapper, der havde forskellige forløb, lange, stejle, korte og spændende trappeforløb med de smukke kig
ud over havet ind imellem træerne. Skoven gav en anden oplevelse af stilhed, tryghed og ro.

At kunne tage disse minder med hjem og genopleve “the moments” er enestående. Jeg føler at når jeg kigger på disse billeder, kan jeg fornemme dagen; jeg kan mærke sandet, stenene, solens varme stråler, duftene, høre vandet, roen og stilheden.

Kilde: Martinbay.dk

Flere gange har jeg læst om at billeder kan have en ret stor effekt på dig, men jeg har ikke, før nu haft andet end små formater af fotos, eller opbevaret mine fotos på min computer eller mobiltelefon og dermed har jeg ikke mærket den helt store effekt. Når billederne blive skaleret op, hængt op sker der noget med effekten.

Forskning viser at naturbilleder kan virker afstressende og ligefrem være gavnlig for helbredet. Der er lavet undersøgelser på hospitaler, hvor der på de afdelinger med naturbilleder faktisk kunne konstatere at patienter kom sig hurtigere efter sygdom, og der kunne måles større tilfredshed med opholdet, mindre stress, og bedre smertelindring – det er jo ret tankevækkende.

Glæde kan vækkes til live ved at stimulere ens sanser og når man ser på noget man holder af, og synes er smukt så bliver man glad i sin sjæl.

Kilde: Martinbay.dk

Naturbilleder kan noget særligt!– og jeg kan varmt anbefale at få lavet de bedste af dine billeder. Det er slet ikke det sidste fotoprojekt jeg vil kaste mig over. Næste naturfoto skal dog være en tand større end omtalte projekt. Jeg overvejer endda om jeg kan dedikere en hel væg til dette formål, det kunne være cool.

Som her på det her badeværelse, der emmer af wellness.

og kunne det ikke være skønt at vågne op med denne dejlige baggrund <3

Kilde: Egne foto, tapetunivers.dk, designertapet.dk

Så undervurder ikke hvad du har hængende på væggene og hvad du omgiver dig med i din bolig, for det kan have stor betydning for dit velvære.

I min bog “Boost dit liv” kommer jeg nærmere ind på emnet, hvordan og hvorfor vi bliver påvirket af forskellige elementer bl.a. hvordan naturens elementer påvirker os også i form af naturbilleder. Læs mere her

Jeg håber du er blevet inspireret til et lille fotoprojekt, ha´en fortsat god dag!

Bedste hilsner Charlotte